Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Parkeringsapp gav pris som Skånes mest snabbväxande företag

Lundaföretaget Parkster kniper förstaplatsen när Dagens industri rankar företagen som vuxit snabbast i Skåne. På måndagen delades priserna i tidningens skånska ”Gaselltävling” ut på Malmö Live.

Bild: Parkster
Tävlingen kallas Di Gasell och belönar varje år de snabbast växande företagen i Sveriges alla län. Årets vinnare i Skåne är Lundaföretaget Parkster, som har sexton anställda och ökade sin omsättning med 3 075 procent 2014 till 2017.
Parkster leds av Henrik Hallgren, som utvecklat den app som företaget bygger på. Med dess hjälp kan bilister betala p-avgiften i mobilen.
Oerhört roligt, säger Henrik Hallgren om utmärkelsen.
– Detta har varit ett hårt slit. Så det är kul att få ett kvitto på att vi har gjort rätt.
Idag används appen på hundrafemtio svenska orter. Men med det nya dotterbolaget i Tyskland inleder Parkster nu sin expansion utanför Sverige.
– Om ett år hoppas jag att vi finns på fler tyska orter än svenska.
Priserna i den skånska Gaselltävlingen delades ut på Malmö Live på måndagskvällen – samma dag som Parksters expansion nådde Stockholm och dess fyrahundra parkeringsplatser, berättar Henrik Hallgren.
Efter vinnaren följde företagen Vchain, Malmö (plus 1 430 procent), Holy Greens, Helsingborg (1 371), Enrival, Lund (1 057) och Restaurangonline Sverige, Lund (1 016).
Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan och Peter Fellman, chefredaktör på Dagens Industri berättar om samarbetet som tidningarna ska inleda.Bild: Jack Mikrut
Gasellgalan handlade inte bara om priser. Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri, och Pia Rehnquist, ansvarig utgivare på HD och Sydsvenskan, berättade också om en gemensam satsning framåt för tidningarna.
– Vi planerar att starta en gemensam näringslivsredaktion och förstärka bevakningen av näringslivet i Skåne både på Di och på HD och Sydsvenskan.
– Planen är att vi ska vara igång med en smyglansering före jul och vara i full fart i början av nästa år, sa Pia Rehnquist.
Gå till toppen