Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vice ordförande i SSU Skåne avgår

Även vice ordföranden för SSU Skåne, Khloe Abdel Wahab, avgår. Det bekräftar Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne för SVT. Khloe Abdel Wahab har tidigare pekats ut av partiet som en av de personer som bör avgå.

Khloe Abdel Wahab. Arkivfoto 2018.Bild: Julia Lindemalm
Under söndagen gick SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed ut med att han avgår. Niklas Karlsson välkomnar att de två slutar.
– Vi välkomnar deras avgång. Det har ett viktigt signalvärde då det visar att man är redo att ta det här på allvar, säger Niklas Karlsson till SVT.
Avgångarna kommer ett par veckor efter att Kvällsposten bland annat avslöjat homofoba och antisemitiska uttalanden från SSU-företrädare i Skåne. Kvällsposten och andra medier har rapporterat om hur radikal islamism och homofobi har fått fäste i SSU Skåne.
Khloe Abdel Wahab har kritiserat för att ha haft en praktikplats på Egyptens utrikesdepartement.
Som HD och Sydsvenskan tidigare berättat har konflikterna och missförhållandena inom SSU Skåne länge varit kända för Socialdemokratiska partiet i Skåne.
SSU har tagit fram en handlingsplan för att åtgärda bristerna i Skåne. Tidningen har sökt Khloe Abdel Wahab för en kommentar.
Mansour Ahmed, som meddelade sin avgång som ordförande för SSU Skåne under söndagen, är även invald i kommunfullmäktige i Helsingborg. Men hans politiska framtid är osäker. Socialdemokraternas lokala partistyrelse har inte beslutat om han kan fortsätta som ledamot i kommunfullmäktige.
– Vi vill få en helhetsbild och har avvaktat partidistriktets handlingsplan som kom under måndagen. Men vi har ännu inte hunnit förankra hur vi ska agera i partistyrelsen här i Helsingborg, säger Mikael Andersson, ordförande för Socialdemokraterna i Helsingborg.
Han tror att det kan ta en till två dagar innan styrelsen kan komma med besked.
Gå till toppen