Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Första målvakten ut från MFF 2019: Sixten Mohlin

Sportchefen Daniel Andersson bekräftar att han inte får nytt kontrakt.

Malmö FF har hamnat i en lite märklig situation målvaktsmässigt, som bekant. Just nu har klubben sju kontrakterade målvakter, men fyra av dem har utgående kontrakt i höst.
Nu har alltså den förste av dem fått besked att han inte får något kontrakt framöver och det är föga överraskande att det blir så.
Det handlar om snart 23-årige Sixten Mohlin, som gjorde succé med svenska U17-landslaget och det lärlingskontrakt han haft sedan 2012 förbyttes till ett A-kontrakt i mars 2014 på hela fem år.
Men Mohlin etablerade sig aldrig i MFF och de fem åren har varit en lång utlåningskarusell med spel i Västerås, Kristianstad och i år Dalkurd. Med Dalkurd blev det 19 matcher i årets allsvenska.
Etablerade andremålvakten Fredrik Andersson har också utgående kontrakt. Har enligt egen utsago fått ett nytt erbjudande, men funderar över sin framtid.
Utgående kontrakt har också Walter Viitala, som plockades in i somras då Andersson skulle vara borta en längre period i höst på grund av en fingeroperation. Viitala har fått göra ett inhopp och en match från start. Jakob Tånnander är utlånad till Lunds BK, men har också utgående kontrakt med MFF.
Kvar på målvaktssidan med fortsatta kontrakt finns Johan Dahlin (tom 2020), Marko Johansson som varit utlånad till TFF (tom 2020) och lärlingen Mathias Nilsson (tom 2019).
Fredrik Andersson var för övrigt inte ute på tisdagens träning. Han fick ju ett sår ovanför knät på måndagen, men ska enligt fysioterapeuten Jesper Robertsson vara tillbaka om någon dag.
Tränaren Uwe Rösler körde en hel del taktisk träning och då inkluderande spel med instruktioner på full plan.
En möjlig startelva mot LBK såg du ut så här: Johan Dahlin - Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari - Andreas Vindheim, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Felix Konstandeliasz (sannolikt stand in för Arnor Traustason eller Romain Gall), Sören Rieks - Markus Rosenberg, Carlos Strandberg.
Är ni lite lagom nördiga och vill se en liten sekvens från dagens träning (inkluderande att Rösler avbryter och instruerar) på konstgräset på plan nio, så varsågoda:
Gå till toppen