Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

HK Malmö körde över Guif : ”Hade bra lugn idag”

HK Malmö studsade tillbaka direkt efter den försmädliga förlusten mot Dobrogea Constanta i kvalet till EHF-cupen. Säker seger mot Guif och ett försvarsspel som bådar gott inför söndagens retur i Rumänien.

Anton Blickhammar visade vägen mot Guif med hänsynslösa attacker som gav en handfull mål.Bild: Johan Nilsson/TT
Hemmatränaren Stian Tönnesen kunde kosta på sig att lufta hela bänken när hans lag sprang ifrån till seger med 26–20 efter att ha satt tonen med ledning 15–8 i paus.
– Det viktigaste för oss idag var att ta två poäng. Guif är ett bra lag som förlorat på målsnöret i många matcher mot starkt motstånd. Låter vi dem spela sin fina snabba handboll så rullar de ut oss totalt, men vi fick möjlighet att spela fysiskt på dem, konstaterade Stian Tönnesen.
Felfritt försvarsspel och magiskt målvaktsspel präglade första halvan av första halvlek i Baltiska hallen.
Guif kom ingenstans och gjorde de det så stod Robin Paulsen Haug i vägen. HK Malmös norska målvakt radade upp räddningar och släppte bara in två mål under första kvarten, varav ett på en retur efter en av de där suveräna paraderna.
– Bakåt stod vi stabilt från start och det var väl det som vi hade lagt mest fokus på inför matchen. De har ju fint flow i sitt anfallsspel och det var det vi ville bryta sönder, sa niometersmannen Anton Blickhammar.
Med sina fem mål var han vassast framåt i ett HK Malmö som hade svårt att få fart på sitt anfallsspel.
Ingen av utespelarna verkade riktigt ha sin dag, men HK Malmö har å andra sidan bredden.
Med nio olika målskyttar kunde hemmalaget gå till pausvila med en betryggande ledning, 15–8.
– Kanske blev det lite för mycket fokus på försvarsspelet, men vi ju fick utdelning när vi klev på och jag tyckte vi hade bra lugn idag, menade Anton Blickhammar.
Andra halvlek blev en transportsträcka mot en stabil seger med 26–20.
Något som det kanske även borde ha blivit i söndags, men HK Malmö tappade 14–9 till 22–23 mot Dobrogea Constanta i det första mötet av två om en plats i EHF-cupens gruppspel.
– Vi hängde lite med huvudet första dagen, för vi hade ju gärna haft med oss en seger, men det är ett rutinerat lag och vi bjöd deras målvakt på en tidig julafton, sa Stian Tönnesen.
Mötet med Guif var ett genrep som gav bra vibbar inför söndagens retur i Rumänien.
– Vi fick igång fötterna bra, det var väl lite det som vi förlorade på i första matchen mot rumänerna, sa Anton Blickhammar.
Publik: 798.
Gå till toppen