Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En halv miljard ska göra M-huset modernt

Två och ett halvt år ska renoveringen ta. Men sedan ska M-huset på Lunds tekniska högskola, LTH, bli en flexibel miljö där studenter och forskare kan mötas. Akademiska hus räknar med att bygget ska kosta 460 miljoner kronor.

Studenter och forskare inom bland annat maskinteknologi och industriell ekonomi håller till i M-huset. Det uppfördes 1963, ritat av arkitekten Klas Anshelm.Bild: Akademiska hus
Mörk och sluten. Så beskriver Akademiska hus miljön i M-huset i dag, i ett pressmeddelande. ”M-huset är i grunden en mycket gedigen byggnad som har stor potential att utvecklas till en modern och levande forskning- och studiemiljö”, skriver Birgitta van Dalen, marknadsområdeschef.
Bland annat kommer huset att öppnas i entréplan mellan de tre ingångarna, genom hela byggnaden, för ”att skapa ett välkomnande studielandskap”. I södra apparathallen byggs nya laboratorier för bland annat robot-, batteri- och likströmsforskning.
Klimat och energieffektivitet ska bli bättre i hela byggnaden. Arbetet planeras starta i slutet av 2019 och vara klart i juni 2022.
Studenter och forskare inom bland annat maskinteknologi och industriell ekonomi håller till i M-huset. Det uppfördes 1963, ritat av arkitekten Klas Anshelm. Huset består av fyra sammanbyggda huskroppar.
Gå till toppen