Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ikea kapar 7 500 tjänster globalt – hundratals jobb hotade i Skåne

Nära 500 tjänster i Skåne hotas när Ikeas varuhusgren idag varslar om uppsägningar i Malmö och Helsingborg. Ytterligare hundra tjänster försvinner i Älmhult som del i ett globalt sparpaket där 7 500 tjänster ska bort. Besparingarna drabbar främst tjänstemannasidan, medan Ikea planerar att nyanställa i takt med att nya varuhus och citybutiker öppnar.

Mörka moln över Ikea när möbeljätten varslar 650 tjänster i Sverige om uppsägning som del av ett globalt sparpaket där sammanlagt 7 500 tjänster kapas när möbeljätten ställer om verksamheten i spåren av ökad konkurrens från e-handeln.Bild: Johan Nilsson/TT
Den snabba omställningen i detaljhandeln från fysiska butiker till e-handel får nu Ingka, som driver majoriteten av alla världens Ikea-varuhus, att ta till med storsläggan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen