Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Renodlad secondhandbutik för barn startar vid Möllan

Malmö får i dagarna en helt renodlad secondhandbutik för barn. Nästa helg öppnar Kiddo på köpcentret Mitt Möllan.

Carolina Hollander i lokalen som nu håller på att ställas samman på Mitt Möllan.Bild: Peter Frennesson
Att handla begagnade barnkläder kan man göra på många ställen i Malmö. Men när butiken Kiddo nu öppnar på Möllevången så är det en butik för enbart secondhand-barnkläder och leksaker. Inget annat. Inga vuxenkläder.
Bakom satsningen står Carolina Hollander som tidigare arbetat i biografbranschen. Man kan ha sett henne på Kino i Lund, Panora i Malmö och Zita i Stockholm. När hon själv blev förälder valde hon att klä sitt barn i begagnade kläder av miljö- och ekonomiska skäl.
– Det finns så mycket fint, eftersom barnkläder och leksaker sällan hinner slitas ut. Spontanshoppning till barnet blev min guilty pleasure. Samtidigt blev jag frustrerad över att det är så omständligt och tidskrävande att handla begagnat. Det är ett evigt sökande på nätet och i röriga butiker, berättar Carolina Hollander.
Tanken föddes på en välsorterad och inspirerande butik som gör det enkelt att hitta det man behöver och samtidigt lättar på ens klimatångest.
– Till slut bestämde jag mig för att göra slag i saken och byta karriärbana, säger Carolina Hollander.
Carolina Hollander.Bild: Peter Frennesson
Butiken Kiddo kommer att ligga i köpcentret Mitt Möllans mest centrala del. På fredag och lördag den 23–24 november kommer Kiddo att öppna för inlämning av kläder, men själva försäljningen startar den 1 december.
Kläderna ska säljas på kommission, så man kan lämna in kläder som Carolina Hollander synar så att de är säljbara. När plagget sålts får kunden 40 procent av försäljningspriset och de pengarna sätts in på inlämnarens kundkonto.
– Det som vi väljer bort kan man antingen hämta tillbaka eller så skänker vi det till välgörenhet, berättar Carolina Hollander.
Kiddo riktar in sig på det som behövs i småbarnsåren 0 till 6 år.
– Vi ska ha ett välsorterat och utvalt sortiment kläder, skor, leksaker och barnprylar i fint skick, av såväl kända märken som det bästa från kedjorna, säger Carolina Hollander.
Helgen efter öppningen kommer hon att arrangera en barnloppis på Mitt Möllan, närmare bestämt lördagen den 8 december.
– Jag tar med mig eventtänket från kulturen. Det kryllar av idéer för sammankomster och aktiviteter för barn och föräldralediga, säger Carolina Hollander.
Håll koll på Malmös modeliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen