Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Lokal debatt: Stefan Löfven eller Jimmie Åkesson - svårt val för Lundaliberaler?

Om man stänger dörren för Stefan Löfven (S), öppnar man då inte den för Jimmie Åkesson (SD), undrar Per Almén (S).Bild: Erik MÃ¥rtensson/TT Erik Mårtensson/TT
Philip Sandberg och Inger Tolsved Rosenkvist är de två första namnen på Liberalernas kommunala respektive regionala valsedel i Lund. Båda tillhör den majoritetsfalang inom partiets Skånedistrikt som till varje pris vill att Björklund en gång för alla ska slå fast att han aldrig kommer att medverka till att Stefan Löfven får fortsätta att regera. I ett läge där med stor sannolikhet regeringsfrågan i slutändan kommer att avgöras av hur Centern och Liberalerna ställer sig i valet mellan Sverigedemokraterna, ett parti som starkt betonar sin illiberala hållning, och Socialdemokraterna vill en majoritet av det liberala Skånedistriktets styrelse förorda ett kategoriskt nej till Socialdemokraterna samtidigt som man i praktiken håller dörren öppen för Sverigedemokraterna.
Tala om att vara kluven!
Finns det några sprickor i fasaden eller står alla Lundaliberaler med förtroendeuppdrag som ett helgjutet stycke betong bakom Philip Sandberg och Inger Tolsved Rosenkvist?

Per Almén (S)

Lund
Gå till toppen