Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

90-åring körde mot trafiken på E6 – stoppades av spikmatta

En man i 90-årsåldern körde mot färdriktningen på E6, från Yttre Ringvägen i Malmö till Löddeköpinge, innan polisen lyckades få stopp på hans bil.

Polisen använde sig av en spikmatta för att få stopp på bilen.Bild: Patrick Persson
Det var vid 23-tiden på torsdagen som polisen fick ett larm om en bil som körde mot färdriktningen på Yttre Ringvägen i Malmö. Enligt polisens hemsida kom det flera samtal från personer som hade sett bilen på väg norrut i den södergående körbanan.
Polisen fattade då beslut om att använda spikmatta för att få stopp på bilen och denna läggs ut vid Löddeköpinge. Där tog också färden slut för den man i 90-årsåldern som körde bilen. Efter cirka tre mil.
Andra bilister fick väja för 90-åringen under hans väg norrut och en bil körde fick tvärbromsa vilket resulterade i en snurr och stopp i mitträcket för att undvika en krock, men inga personer ska ha skadats i händelsen.
Gå till toppen