Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Halland kliver in i Greater Copenhagen

Samarbetet över Öresund byggs ut när Region Halland och de sex halländska kommunerna ansluter sig till Greater Copenhagen Committee. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Nu ansluts Halland till det dansksvenska samarbetet i Öresundsregionen, som får det nya namnet Greater Copenhagen Committee.
Ett extrainsatt styrelsemöte har beslutat att Region Halland och de sex halländska kommunerna ska ingå och att Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen från och med årsskiftet ska ta över som ordförande.
"Vi ska öka den internationella kännedomen om Greater Copenhagen, så att vi blir ännu bättre på att locka hit utländska investeringar och talanger", säger Frank Jensen i ett pressmeddelande. Han vill se ökad integration på arbetsmarknaden och fler investeringar i infrastruktur i regionen.
Totalt ingår därmed fyra regioner och 85 kommuner i samarbetsorganet. Från svensk sida handlar det om Region Skåne och Region Halland och samtliga skånska och halländska kommuner.
Gå till toppen