Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Pinmeto

Platstjänstföretag i Malmö fyller på kassan med 20 miljoner kronor

Platstjänstföretaget Pinmeto i Malmö har tagit in 20 miljoner kronor i nytt kapital. Huvudinvesterare är den Malmöbaserade fonden Spintop Ventures.

Daniel Melkersson är vd och medgrundare på Pinmeto.Bild: Kajsa-Stina Kallin
Pinmeto har utvecklat en molnbaserad plattform som hjälper kedjor och franchise-företag att skapa lokal digital närvaro. Syftet är att lättare nå kunder och nå bättre resultat med sin digitala marknadsföring på sociala plattformar och sök.
Så sent som i slutet av sommaren förra året tog Malmöbolaget in fem miljoner kronor från bland andra klädjätten H&M samt Malmöprofilerna Mårten Öbrink och Anders Berglund.
Sedan dess har Pinmeto ökat personalstyrkan från cirka 20 till 35 anställda, varav 25 finns på huvudkontoret i Malmö. I år har bolaget även öppnat kontor i Oslo, Köpenhamn, Sankt Petersburg och Bangkok.
Nu fyller bolaget på kassan med ytterligare 20 miljoner kronor. Huvudinvesterare är Malmöbaserade Spintop Venture med bland andra delägaren Sami Niemi från det forna bildteknikbolaget Scalado.
– Vi är jättestolta över att ha tagit in Spintop, och att vi heller inte behöver söka oss till USA, England, eller Stockholm för den delen, för att hämta en ny leadinvesterare med både gedigen kunskap och stort kapital, säger Daniel Melkersson, vd och medgrundare av Pinmeto.
Pengarna ska till stor del gå till utbyggnaden av bolagets sälj- och marknadsorganisation, och för att öppna fler kontor på nya marknader.
– Jag är väldigt nöjd med hur vi under 2018 har växt med positiva resultat månad efter månad. Nu hoppas vi kunna skala upp snabbare utanför Norden, säger Daniel Melkersson.
Nästa år är målsättningen att dubbla både omsättningen och antalet anställda.
– Vi har redan vuxit ur vårt nuvarande kontor i Malmö och letar efter nya lokaler, säger Daniel Melkersson.
Fakta

Pinmeto

Säte: Malmö.

Omsättning (2017): 4,8 miljoner kronor.

Antal anställda (2018): 35.

Resultat efter finansnetto (2017): minus 3,4 miljoner kronor.

Läs mer: Klädjätten H&M miljonsatsar i Malmöbaserat platstjänstföretag
Läs mer: Pinmeto fortsätter att växa – ska ta in 30 miljoner
Gå till toppen