Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Chocken för Genk fyra dagar före mötet med MFF

Genk inledde belgiska ligaspelet som en segermaskin. Den har hackat den senaste tiden. På lördagen tog det tvärstopp.

Genk förlorade för första gången i årets ligaspel - mot ligaåttan Cercle Brügge och på hemmaplan dessutom.
Genk har därmed på de fem senaste matcherna i ligan bara en seger, tre oavgjorda och så den här förlusten. Så vitt jag kan se mönstrade Genk ett starkt lag när man förlorade med 1-2.
Och då är det dessutom värt att notera att Genks tröstmål kom i 96:e minuten sedan Brügge spelat med en man mindre i en kvart (sedan 81:a minuten).
Brügge tog ledningen på ett självmål efter 26 minuter av Joseph Aidoo. Bortalaget gjorde 2-0 bara nio minuter senare genom Gapke.
Joseph Aidoo - här i närkamp med MFF:s Andreas Vindheim i Europaleaguemötet tidigare ih öst - gjorde självmål när Genk förlorade mot Cercle Brügge.Bild: LUDVIG THUNMAN
Reduceringen kom alltså i matchens sista sekunder genom Leandro Trossard.
Intressant är att under den här tidsperioden tappde ju Genk poäng hemma mot Besiktas i Europa League också.
Man ska förstås inte lägga för stort värde vid detta, men att säga att Genks form inte är lika stark som tidigare i höstas är ett ganska rimligt antagande. Laget leder fortfarande ligan med fyra poäng, då tvåan Club Brügge också förlorade, men bakom närmar sig Antwerpen och Anderlecht.
***
För de båda andra lagen i MFF:s Europa League-grupp gick det bättre.
Med en 2-0-seger borta mot Tromsö i ligaavslutningen klättrade Sarpsborg till en åttondeplats i norska ligan. Sarpsborg avslutade starkt efter sju raka förluster - två segrar och tre oavgjorda på de fem sista matcherna. Som en parentes kan nämnas att Molde säkrade andraplatsen efter Rosenborg med en 3-1-seger mot Sandefjord och det sista målet gjordes av Magnus Wolff Eikrem. Pawel Cibicki var inte med i truppen.
Besiktas bortavann med 4-1 mot Ankaragucu som ligger sjua i ligan. Besiktas klättade med segern till femte plats.
Sarpsborg och Besiktas gör ju upp i den andra matchen på torsdag, ett intressant möte i norsk kyla på plasten uppe Sarpsborg.
Gå till toppen