Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Privat musikskola höjer avgifter för att klara nya lokalen

Musikskolan Limus kommer att flytta till Gernandtska lyckan. Den fyrdubblade hyran ska skolan klara genom att höja avgifterna med runt 500 kronor per termin.

Gabriele Katthän är utbildad och examinerad pianopedagog och konsertpianist med fördjupning i cembalo, barockinterpretation och klassisk improvisation. Hon driver musikskolan Limus i Lund.Bild: Ingemar D Kristiansen
”Under året har åtskilliga försök gjorts av Limus, föräldrar och politiker för att mildra den ekonomiska smällen.” Så skriver skolledare Gabriele Katthän i ett brev till elever och föräldrar som gick ut i veckan.
Bakgrunden är att musikskolan sagts upp från sina lokaler på Svaneskolan, inför bygget av nya Hedda Andersson-gymnasiet. Limus har erbjudits nya lokaler på Gernandtska lyckan, i området Nöden vid vårdcentralen Södertull. Men hyran mer än fyrdubblas.
Läs också Lokal finns, men fortsatt oklart kring Limus
Samtidigt är den politiskt beslutade musikchecken, som kommer underlätta för privata musikskolor, ännu inte införd.
Nu har Limus bestämt sig för att försöka klara den nya situationen genom att höja avgifterna. Till exempel kommer en halvtimmes undervisning i veckan att kosta 4 300 kronor per termin, en höjning med 530 kronor.
”Det känns orättvist att våra elever ska täcka en marknadsmässig hyra, men vi ger det en chans. Hoppar många av så klarar vi inte ekonomin” skriver Gabriele Katthän i mejl till Sydsvenskan.
Limus behåller sina lokaler på Bredgatan, och kommer också fortsätta med sin undervisning på skolor i Staffanstorp.
Gå till toppen