Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Max Wiman: Stormen kommer – nåja, men Genk välkomnas av riktig skånsk vinter

Har med vissa frossbrytningar följt prognoserna för vädret i veckan och särskilt då på torsdag. Nu är vi så nära att det är dags att ta det på allvar.

Väderprognosen för Malmö på torsdag. Källa: SMHI.
Mycket pekar alltså mot att det blir en riktig skånsk höst-vinterdag med blåst av det otrevligare slaget. Det är att ta i att påstå att stormen kommer, men åtminstone kuling i byarna. Betänk att matchen dessutom börjar 21.00.
Enligt mff.se är för närvarande 17 579 biljetter sålda.
Och även om stadion är väl kringbyggd kommer det i så fall att i högsta grad påverka både publik och spelare. Även om termometern kommer att krångla sig över nollan, så kommer det att kännas som minusgrader och faktiskt vara tuffare än det väder vi har nu.
En dålig plan och hård vind - ekvationen blir inte lätt att lösa. Svårt att spela bollen längs marken, svårt att slå den i luften.
Det kan bli slumpen som får en huvudroll, det kommer att gälla att spela med marginaler.
Väderprognosen torsdag kväll för Sarpsborg. Källa: SMHI.
45 mil norrut spelas det som bekant också match. Tänkte först att det måste bli rena skräcken som väntar Besiktas i Sarpsborg. Men vinden blir inte värre där, snarast aningen lugnare. Däremot ser det ut att bli en hel del iskallt regn, på gränsen till snö.
Apropå nordiska förhållanden har jag varit inne på det tidigare. Uefa har en tydlig mall som gruppspelsmatcherna ska spelas enligt egentligen. Den bygger på hur lagen är rankade. I MFF:s grupp är rankningen 1) Besiktas, 2) Genk, 3) Malmö, 4) Sarpsborg.
Om Uefa skulle följt den rankningen skulle den sista omgången i gruppen ha spelats enligt följande: Genk-Besiktas, Sarpsborg-MFF. Det hade kunna vara en rysarkylamatch den 13 december uppe i Norge som avgjort allt.
Om ni är nyfikna, så skulle enligt den mallen det fortfarande ha varit MFF-Genk i den här omgången, men faktiskt omvänt i den andra matchen, det vill säga Besiktas-Sarpsborg.
Gå till toppen