Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pehrsson tar över Kalmar FF: Förväntansfull

Kalmar FF ville ha en tränare med erfarenhet av allsvenskan men som också har nya tankar och idéer. Det tror man sig ha fått i Magnus Pehrsson. – Jag är väldigt glad och förväntansfull, säger han.

Kalmar FF:s nya tränarduo, Magnus Pehrsson och den assisterande Jesper Norberg.Bild: KARL NILSSON/TT
Den förre Malmö FF-tränaren Magnus Pehrsson tar över Kalmar FF efter Henrik Rydström. Klubbikonen Rydström ersatte Nanne Bergstrand när denne blev sjukskriven i somras och såg till att KFF klarade det allsvenska kontraktet.
Det rörde upp känslor bland supportrarna när Rydström inte fick fortsätta, men klubben försvarar sitt beslut att vända sig utanför klubben för att hitta en ny tränare.
– Vi prioriterade en tränare som har erfarenhet av allsvenskan och Magnus faller in på alla bitar i kravprofilen, säger klubbchefen Mattias Rosenlund vid en presskonferens.
Pehrsson tog Malmö FF till allsvenskt guld förra säsongen, men sparkades i mitten av maj i år efter en svag start på säsongen. Han säger att han i somras hade erbjudanden om att flytta utomlands men valde att tacka nej för att vara kvar i Sverige av sociala skäl, då familjen bor i Bjärred.
– Det passade också bra i min bild att få vara med och bygga någonting, att få tänka utveckling och balans mellan unga och äldre, säger han.
– Jag tycker att truppen är byggd på ett väldigt tilltalande sätt. Vi ska sen se hur vi ska spetsa till med någon förstärkning.
42-åringen har skrivit på för tre år. Det har även den nye assisterande tränaren Jesper Norberg. Pehrsson hade Norberg som assisterande i Estlands landslag.
Norberg har tidigare varit tränare i Syrianska och i AFC och har även haft en agentverksamhet i Brasilien.
– Han pratar portugisiska, vilket är en fördel med tanke på vår historia, säger Rosenlund om att Kalmar FF i många år värvat spelare från Brasilien.
Fakta

Magnus Pehrsson

Född: 25 maj 1976.

Klubbar som spelare 1994–2003: Djurgården, Bradford och IFK Göteborg.

Klubbar som tränare 2004–: Åtvidaberg, Sirius, Gais, Ålborg, Djurgården, Malmö FF. Förbundskapten för Estland 2014–2016.

Meriter: SM-guld med Malmö FF 2017.

Gå till toppen