Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nattsuddare utökar med butik och fik

Ett hål i väggen där det redan säljs nybakade bullar och vetebröd i Lödde centrum skvallrar om bagare Lasse Wellhags framtidsplaner.
– Snart öppnar vi riktig butik och kafé här, säger han.

Sortimentet i nya butiken blir det samma som på Marknadsvägen, kanske mer mackor i nytt stuk, tror Löddebagaren Lasse Wellhag.Bild: Privat
Han hade eget bageri i flera år på 1990-talet, men sålde innan millenniumskiftet för att få mer tid med barnen som växte upp.
– Jag sa aldrig mer eget, men 2014 startade jag bageri igen på Varuvägen. Jag gillar eget ansvar, om något går fel så beror det på mig. Jag har arbetat som anställd bagerichef och säljare i branschen och fick reda ut andras misstag, det är inte så kul.
Verksamheten flyttade till Marknadsvägen 2016 och där ska den förbli.
– Denna lokalen vill jag inte ge upp. Vi ska inte flytta, vi öppnar en filial. Här har jag ett bra bageri och ser dagsljus hela tiden. Jag står i butiken och bakar, det är unikt. Jag vill visa hantverket, ordentliga råvaror och att jag inte har något att dölja. Det är trevligt att prata med kunderna samtidigt som jag jobbar, vi diskuterar allt ifrån väder till recept.
Lasse Wellhag bor med familjen i Löddeköpinge och nu är 25-åriga dottern Rebecka tårtmakare i familjeföretaget, som de kallar Bread & Cookies.
När måste du lägga dig om kvällarna?
– Det vågar jag knappt säga, folk tror inte jag är klok... igår blev det direkt efter kvällsmaten halv åtta.
Lasse går upp klockan ett på natten, klockan 23 på lördagar, så att Löddeborna ska få sina morgonbullar i tid. Han håller på tills han är färdig, oftast vid lunchtid. Sju dagar i veckan - ibland blir det uppemot 100 arbetstimmar i veckan, trots att han har hjälp av dottern och ytterligare en bagartjej samt butikspersonal.
– Kundernas direkta uppskattning gör att jag orkar. Min tanke är att anställa mer i bageriet, jag känner att jag tar ut mitt max just nu.
Gå till toppen