Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pehrsson om KFF: ”Ett intressant bygge”

I maj tvingades Magnus Pehrsson lämna Malmö FF – nu har han fått en ny klubb.
Han blir Kalmar FF:s nye tränare.
– Det här är ett intressant bygge, sedan ska vi se hur vi kan spetsa till det ytterligare, förklarade han på Kalmar FF:s presskonferens på tisdagsmorgonen.

Magnus Pehrsson och Jesper Norberg tar över Kalmar FF.Bild: KARL NILSSON/TT
Magnus Pehrsson var Malmö FF:s tränare 2017 och halva 2018. Efter en bedrövlig säsongstart för favoritlaget Malmö FF fick han lämna laget i maj efter den snöpliga förlusten mot Trelleborgs FF.
Nu har han alltså ett nytt jobb. Och Magnus Pehrsson meddelade på presskonferensen att han hade haft bud från utlandet – som han hade nobbat.
– Efter min tid i Malmö FF har jag funderat mycket vad nästa steg ska bli.
– Det fanns bud att flytta utomlands tidigare, men jag valde inte det. Det finns en social aspekt att vara att vara kvar i Sverige, och också i södra Sverige, förklarade han.
Läs också Rydström får gå – starka protester: ”Låt inte föreningens själ dö”
Pehrsson tar med sig en gammal bekant som assisterande tränare. Jesper Norberg och Pehrsson kamperade ihop i det estländska landslaget.
Nu ska alltså de två få Kalmar FF på fötter igen.
– Vi vill bygga något över tid. Att ha en balans mellan etablerade och ge utrymme för unga spelare tilltalar mig, sa Pehrsson.
– Det finns redan några högkvalitativa spelare och Kalmar FF är redan ett intressant bygge så ska vi se hur vi kan spetsa till det ytterligare, sa Pehrsson.
Läs också Ordförande avgår efter Rydström-konflikt
Magnus Pehrsson har skrivit på för tre år för Kalmar FF.
Veterantränaren Nanne Bergstrand tränade Kalmar FF till i somras då han sjukskrevs för utmattningsdepression. Den förre spelaren Henrik Rydström tog över och såg till att man klarade det allsvenska kontraktet.
Men direkt efter säsongen fick Rydström besked att han inte får vara kvar i föreningen, vilket rörde upp känslor bland supportrarna. I helgen lämnade ordföranden Johan Assarsson och styrelseledamoten Richard Teern sina uppdrag som en följd av hanteringen av klubbikonen Rydström.
Läs också Årets elva: En MFF-spelare tar plats bland de bästa
Gå till toppen