Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bråk på skola slutade i domstol

Två femtonåriga flickors slagsmål på skolan slutar i böter för den ena. Hon får betala 1 500 kronor för misshandel, ett ringa brott, dömer Lunds tingsrätt.

Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Det var i april i år som de två flickorna hamnade i bråk på skolgården i Kävlinge kommun. De var tidigare vänner, men ett rykte hade cirkulerat om den dömda flickan och hon konfronterade då en tredje flicka.
Den för detta väninnan satt intill och gick då emellan. De anklagade varandra för olika saker, bland annat fick den dömda höra att hon var "var en vidrig människa". Hon gav då sin skolkamrat ett slag med öppen hand över öra och kind, sparkade henne i magen, drog henne i håret och knäade henne i bröstkorgen.
Delar av händelsen sågs av en elevassistent.
Domen bygger på båda flickornas berättelser. Den dömda flickan erkänner ringa misshandel. Hon har beskrivit hur hon såg svart och reagerade på ett sätt hon inte väntat sig när hon hörde vad den före detta väninnan sa.
Flickan döms nu till 30 dagsböter á 50 kronor, sammanlagt 1 500 kronor.
Däremot blir det inget skadestånd för den slagna, vilket hon hade begärt, eftersom tingsrätten anser det handla om "mycket ringa våld".
Gå till toppen