Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hundratal rohingyer stoppades till havs

Ett flyktingläger norr om Sittwe i delstaten Rakhine, Myanmar. Arkivbild.Bild: Todd Pitman/AP/TT
Närmare hundra rohingyer har tvingats tillbaka till delstaten Rakhine i Myanmar (Burma) sedan deras båtar stoppats på havet, på väg till Malaysia. Samtliga ombord har sänts tillbaka till läger runt staden Sittwe, där omkring 120 000 människor sitter sedan en våldsvåg bröt ut 2012.
Under de senaste två veckorna har totalt tre båtar med flyende ur den muslimska minoritetsgruppen bordats och återvänt till Rakhine, meddelar polisen. Sedan monsunsäsongen gett vika för lugnare väder har fler försökt fly över havet, vilket väcker farhågor för en ny massflykt från Rakhine.
I fjol flydde 720 000 rohingyer från norra Rakhine till Bangladesh, av rädsla för militärens våld. Trots att Myanmar och Bangladesh kommit överens om att flyktingar ska börja återvända, är många rädda och vill inte tvingas tillbaka.
Gå till toppen