Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Hur löser de nya kärlen invasionen av larver?

Vi har inte fått någon möjlighet att ta ställning till nya abonnemang, skriver Lefteris Halkidis.Bild: Niklas Gustavsson
Jag står 100 procent bakom Klas Sandbergs resonemang. Jag frågade VA Syds kundtjänst varför vi får färre tömningar till ett högre pris. Svaret blev ”Den största delen av avgiftshöjningen ligger i den så kallade grundavgiften som betalas av alla hushåll och som går till behandlingen av soporna, tillgång till bemannade återvinningscentraler, hantering av farligt avfall, information och kundservice”.
Läs också Ni tvingar på oss nya sopkärl och höjer dessutom avgifterna – varför det?
Nu undrar man varför avgiften höjs med över 70 procent för tjänster som vi redan har idag och fungerar bättre och mer frekvent.
Cristina Rydholm, VA Syds kommunikatör, säger att ”de genomför förändringen för att värna om miljön” men hon har inte berättat vad de ska de göra med alla tusentals gröna och bruna kärl som skall återkallas. Hur skall de lösa larvinvasionen som uppstår när matavfall ligger två veckor i 30 graders värme?
Vi har dessutom inte fått någon möjlighet att ta ställning till nya abonnemang! VA Syd värnar för miljön även för vår räkning? Vi är inte kapabla att göra detta själva?
Varför kommersialiserar myndigheter, politiker, företag och andra organisationer begrepp som ”miljö” och ”hållbarhet” när de vill fördyra sina tjänster och produkter? Varför berättar de inte om inkomsterna från våra sopor då dessa återvinns, till exempel papper, glas, metall och plast?

Lefteris Halkidis

Gå till toppen