Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Jag är uppmärksam på hur vi pratar om mat och om våra kroppar inför barnen”

Vad blir det till middag? Det beror på vem du frågar. Vi har hälsat på hemma i köket hos tre skåningar, som bjuder på sina personliga matberättelser. En är fri från ätstörningar, en drömmer om att öppna lunchrestaurang med afrikansk mat och en kallar sig matfanatiker.

”För att bli frisk från en ätstörning kan man behöva flytta fokus från maten till måendet”, säger Kim de Luca.Bild: MOA DAHLIN
”I tolvårsåldern började jag må ganska dåligt, och ett sätt att hantera livet var att kontrollera vad jag åt. Något år senare började jag jobba som modell, vilket också bidrog till att jag hela tiden såg mig själv utifrån. Maten och ätandet blev efterhand något väldigt ångestdrivet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen