Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kävlinge öppnar för att sälja flera hyreshus

Alliansen i Kävlinge vill titta på möjligheten att avyttra delar av det kommunala bostadsbolaget, KKB.

ARKIVBILD. Hur kan Kävlinge sälja en del av sina hyreshus? Den frågan vill alliansen i Kävlinge titta på.Bild: Sonny Thoresen
Nyheten om att Kävlinge kan komma att sälja delar av sitt fastighetsbeståndet dök upp på alliansens gemensamma politiska plattform som presenterades i veckan. "Vi vill se över möjligheten att avyttra delar av kommunala bostadsbolaget, i syfta att öka bostadsbyggandet och få in fler aktörer på bostadsmarknaden." skriver de i sin plattform.
Tanken är att sälja till privata fastighetsägare som vill fortsätta driva det som hyresbostäder.
– Vi vill få in flera aktörer genom att sälja en del till företag som är intresserade av att behålla det som hyreslägenheter långsiktigt, det gäller att hitta rätt ägare, säger Pia Almström (M).
Kommunala fastighetsbolaget, KKB, har i dag drygt 2500 lägenheter.Bild: Maria Sehlin
KKB har i dag cirka 2 584 bostäder, alla hyresrätter, i Kävlinge kommun. Varje år bygger man nya lägenhetshus, i snitt runt 60 lägenheter per år.
– Vi vill växla upp och bygga mer. De pengar vi kan få in vid försäljning ska gå till att investera i flera bostäder, säger Pia Almström.
Stina Larsson (C) ser en vinst i att det finns fler privata hyreshus:
– Det är roligt att få konkurrens, KKB har nästan monopol i dag. Vi vill börja titta på en försäljning, se vilken omfattning och vilka konsekvenser det skulle få, säger Stina Larsson.
Gå till toppen