Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Taxichaufför beskjuten på Gymnasistgatan i Malmö

Vid klockan 7 på onsdagsmorgonen blev en taxichaufför beskjuten i sin bil på Gymnasistgatan i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök, men knyter inte dådet till tidigare uppgörelser mellan taxibolag i stan.

Bild: Patrick Persson
Knappt hade taxichauffören satt sig i sin bil förrän en maskerad tonårskille kom fram och drog upp ett vapen. Han avlossade flera skott mot chauffören som ändå klarade sig oskadad.
Sedan stack tonåringen och tog troligen vapnet med sig.
Så började det ärende polisen fick under onsdagsmorgonen från Gymnasistgatan på Gullviksborg i Malmö.
– Det är en misstänkt skottlossning, sa Filip Annas, presstalesperson på polisens ledningscentral, kort efter att händelsen inträffade.
Skottlossningen inträffade vid en förskola på Gymnasistgatan.
Flera patruller åkte till platsen för att ta reda på vad som hade hänt. Ett område runt en taxibil spärrades av.
Rutan på förarsidan var perforerad av en kula och kulhål syntes också längre ner på bilens vänstra sida.
– Mannen blev inte träffad och är oskadd. Ingen person ska ha kommit till skada, sa Filip Annas.
Enligt vad chauffören berättade på plats ska han ha sprungit från sin bil samtidigt som han ringde sin flickvän som i sin tur ringde polis. Det gjorde också flera andra privatpersoner som hört smällarna.
Den 36-årige chauffören förhördes under förmiddagen. Han berättar för polisen att skytten var i övre tonåren, "smal" och med något slags maskering. Skytten ska inte ha sagt något innan han avlossade sitt vapen.
Enligt Sydsvenskans uppgifter har den beskjutne chauffören inget kriminellt förflutet som med brottslingars logik kunde motivera en dödlig attack.
Däremot har flera tidigare våldsdåd inträffat i Malmö som polisen knyter till en pågående tvist mellan personer i två olika taxiföretag. Både bombdåd och skottlossningar har inträffat så sent som för tre veckor sedan.
Läs också Taxichaufför skadad efter skottlossning på Rosengård: ”Har haft en ohygglig tur”
– Än så länge är det för tidigt att dra några slutsatser om det här på Gymnasistgatan är en del i något slags uppgörelse, säger polisens Ewa-Gun Westford efter samtal med jourhavande förundersökningsledare i ärendet.
Under onsdagsförmiddagen knackade också polisen dörr i kvarteret och tekniker var på plats för att göra en brottsplatsundersökning. Hur många skott som avlossades vet polisen inte, men det rör sig om minst två.
Händelsen rubriceras som mordförsök. Den beskjutna bilen är formellt beslagtagen.
Ett av flera hål i den beskjutna bilen.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen