Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kanada inför sanktioner efter journalistmord

Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland. Arkivbild.Bild: Adrian Wyld/The Canadian Press via AP/TT
Kanada inför riktade sanktioner mot 17 saudiska medborgare, som enligt Ottawa har kopplingar till mordet på den regimkritiske saudiska journalisten Jamal Khashoggi. Khashoggi, som levde i exil i USA, dödades i samband med ett besök på Saudiarabiens konsulat i Istanbul i Turkiet i oktober.
Sanktionerna innebär att de saudiska medborgarnas tillgångar blir frysta och att de inte tillåts resa till Kanada, skriver Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland i ett uttalande enligt nyhetsbyrån AFP.
Saudiarabien och Kanadas relationer är redan hårt ansträngda sedan Freeland kritiserat den saudiska behandlingen av människorättsaktivister. Hon har krävt att Samar Badawi och hennes bror, den fängslade och offentligt pryglade bloggaren Raif Badawi, vars fru och barn bor i Kanada, ska släppas.
Utspelet ledde till att Saudiarabien bröt handelsförbindelser, utbildningsutbyten och medicinska samarbeten mellan länderna.
Gå till toppen