Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

L anklagar Wutzler (M) för jäv – kan fälla Vellinges budget

Liberalerna anklagar Carina Wutzler (M) för jäv efter beslutet om miljoninvesteringar i Skanörs hamn.
Anledningen är att kommunalrådets man sitter med i hamnföreningens styrelse och arbetar med planerna för ombyggnaden. Nu ska frågan prövas i rätten.

Kommunens planerade miljoninvesteringar i ombyggnaden av Skanörs hamn har väckt frågan om en möjlig jävssituation efter budgetfullmäktige i Vellinge. Anledningen är att Claus Wutzler, gift med kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M), sitter i hamnföreningens styrelse.Bild: Micaela Landelius
På onsdagen klubbades Moderaternas budget för 2019 igenom i Vellinges fullmäktige. Redan under kvällens debatt lyfte Liberalerna frågan om en möjlig jävssituation i samband med den del av budgeten som omfattar en satsning på fem miljoner kronor för utbyggnad av hamnen. Anledningen är att Claus Wutzler, gift med kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M), sitter i hamnföreningens styrelse. Han ingår också i den arbetsgrupp som arbetar med ombyggnad och utveckling av hamnen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen