Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen stärker sin närvaro i Kävlinge efter mordet – en tredje person misstänkt

Tre personer är nu misstänkta efter knivdådet i Kävlinge. Förhör pågår och polisen har stärkt närvaron på orten.
"Vi vill ge en trygghetsskapande atmosfär. Vi märker att vår närvaro uppskattas", säger Michael Rydberg, kommunpolis.

En man knivhöggs till döds på Nordanväg i Kävlinge strax efter 18 i tisdags. Nu analyseras den tekniska bevisningen.Bild: Patrick Persson
Polis och åklagare är inne i ett intensiv utredningsskede och lämnar inte ut många uppgifter.
De båda män som på onsdagen anhölls på sannolika skäl misstänkta för mord sitter fortfarande anhållna. Under torsdagseftermiddagen blev det klart att ytterligare en person har fått en offentlig försvarare i ärendet. Åklagare Pernilla Trimmel vill inte berätta om den tredje personen är frihetsberövad eller om man jagar personen.
– Den tredje personen är misstänkt för samma sak, säger hon.
Alla tre är misstänkta för mord, på sannolika skäl.
Pernilla Trimmell är förtegen om hur de arbetar nu.
– Vi håller förhör nu och jobbar väldigt brett. Jag kan inte gå in närmare gå in på vad det handlar om och jag pratar inte om ärendet, vi är precis i början av utredningen, säger hon.
– Vi håller på att hämta in teknisk bevisning som ska analyseras. Jag vill inte gå in på vilket teknisk bevisning, men det är många olika sorter.
Polisen fortsätter att hålla förhör med de anhållna och även med vittnen till knivdådet.
– Vi söker även fler vittnen som befunnit sig i område – om folket sett eller hört något vill vi gärna komma i kontakt med dem, säger Michael Rydberg, kommunpolis.
Vad kan det handla om att man sett?
– Om man sett några personer ute i Korsbackaområdet vid den här tiden, eller någon rörelse där, eller något av själva händelsen, säger han.
"Vi vill ge en trygghetsskapande atmosfär. Tryggheten ruskas väl om när något sådant här händer", säger Michael Rydberg, kommunpolis.Bild: Johanna M Karlsson
I övrigt är han mycket återhållsam med information. Han vill inte berätta mer om vad det var som orsakade det bråk som ska ha lett fram till att en 40-årig man avled, eller var de anhållna eller den drabbade är hemmahörande.
Polisen har nu ökat närvaron i Kävlinge.
– Vi har tillsatt ökad synlighet den närmsta tiden, vi finns på plats både till fots och i bil. Vi vill ge en trygghetsskapande atmosfär. Tryggheten ruskas väl om när något sådant här händer, säger Michael Rydberg.
– Vi har fått en del respons och märker att vår närvaro uppskattas, säger han.
Det finns också en förhoppning att polisnärvaron i Kävlinge ska leda till nya ledtrådar eller mer information säger han.
Michael Rydberg menar att det inte finns anledning för Kävlingebor att vara oroliga på grund av knivdådet:
– Detta är en isolerad företeelse, det finns inte kopplingar till gäng eller ett större bråk, det är en exceptionell händelse. Gemene man har väldigt liten risk att råka ut för en liknande händelse, säger Michael Rydberg.
De tre mordmisstänkta har fått var sin offentlig försvarare. Advokat Roy Bengtsson är utsedd som försvarare till den ene av de anhållna:
– Jag har haft kontakt med honom, men kan inte kommentera vad vi gör nu eller hur han ställer sig till anklagelserna. Om det blir häktningsförhandling kommer jag att säga det då, säger Roy Bengtsson.
– Det pågår en förundersökning nu och hans namn är sekretessbelagt så jag säger inte mer nu, säger Roy Bengtsson.
Senast klockan 12 på lördag ska åklagaren ha fattat beslut om ifall de två anhållna ska begäras häktade.
Gå till toppen