Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många evakuerade efter bombfynd i Köln

Köln blev till stora delar förstört av de allierade styrkornas bombningar under andra världskriget. Bilden är tagen från luften den 12 mars 1945.Bild: WILLIAM C. ALLEN/AP/TT
Omkring 10 000 människor har evakuerats i tyska Köln sedan en odetonerad bomb från andra världskriget upptäckts.
Förutom bostäder omfattas även ett sjukhus, äldreboende och ett asylcenter av evakueringsordern. Förflyttningarna drog ut på tiden, eftersom många behövde hjälp att ta sig bort från platsen. Enligt Deutsche Welle fick oskadliggörandet av bomben skjutas upp vid två tillfällen på grund av det.
En bit in på torsdagsdygnet meddelade myndigheterna att bomben var desarmerad och kunde föras bort från platsen, och att alla kunde återvända.
Blindgångaren upptäcktes i närheten av en motorvägsavfart och ett område på en kilometer från platsen berördes av evakueringen, skriver express.de. Enligt DW rörde det sig om en amerikansktillverkad bomb på 200 kilo.
Det händer då och då att odetonerade bomber hittas i tyska storstäder, exempelvis vid byggarbeten, och att tusentals människor måste evakueras medan bomben antingen flyttas eller oskadliggörs på plats.
Gå till toppen