Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Olof Persson lämnar MFF: ”Nödvändigt med nya utmaningar”

Olof Persson lämnar Malmö FF. Efter succé som spelare och assisterande tränare lämnar profilen nu klubben i sitt hjärta.
– Jag är evigt tacksam för den här perioden i mitt liv och är stolt över att ha haft en del i MFF:s framgångar de senaste fem åren, säger han i ett pressmeddelande från Malmö FF.

Olof Persson.Bild: PETTER ARVIDSON
Olof Persson är en riktig MFF-profil och en spelare och ledare som MFF-supportrarna inte glömmer.
Han har spelat över 350 matcher för klubben och var bland annat med om att vinna SM-guld 2004.
2014 kom han tillbaka till föreningen och blev assisterande tränare, en roll han har haft ända tills nu.
Men nu är det dags att lämna.
– Jag har fått jobba med fyra skickliga huvudtränare som har gett mig ovärderliga erfarenheter och lärdomar, säger Olof Persson i ett pressmeddelande.
– Men samtidigt som jag trivs fantastiskt bra i MFF blir mitt eget ledarskap och min filosofi helt naturligt underordnad som assisterande tränare. För att fortsätta att utvecklas på fler plan har jag kommit till insikt om att det är nödvändigt för mig att ta mig an nya utmaningar.
Han passar också på att tacka de tränare som han jobbat under i MFF.
– Det finns många jag vill tacka. Ett speciellt tack till Åge [Hareide], Allan [Kuhn], Magnus [Pehrsson] och Uwe [Rösler] som på olika sätt är starka ledare och skickliga tränare. Tack till tränarstaben, ledningen, spelarna och personalen på MFF. Tack till alla supportrar som stöttat oss de här åren. Ni har gett mig oförglömliga minnen och jag känner en stor ära över att få vara en del av MFF-familjen.
Olof Persson var med på MFF:s Europaresor i Champions League 2014 och 2015 och så sent som förra sommaren skrev han på ett nytt femårskontrakt, till 2022. Det är ett kontrakt som han nu bryter.
– Det känns så klart väldigt tråkigt att han lämnar. Men vi har full förståelse för hans beslut och kommer att stötta honom. Vi önskar honom lycka till i hans framtida karriär, säger Daniel Andersson i pressmeddelandet.
Gå till toppen