Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två gripna vid högerextrem demonstration

Bråk bröt ut när motdemonstranter dök upp vid högerextrema Nordisk ungdoms manifestation i Stockholm på fredagskvällen. Bland annat kastade grupperna knallskott mot varandra.

Kravallutrustad polis var på plats vid Nordisk ungdoms demonstration i centrala Stockholm.Bild: Fredrik Persson/TT
– Två personer är gripna. Det var en konfrontation mellan två grupperingar som pågick i några minuter, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson.
De båda gripna är i 20-årsåldern. En är misstänkt för förgripelse mot tjänsteman, och en för försök till våld mot tjänsteman samt brott mot knivlagen.
Tre poliser skadades lindrigt när kravallpolis försökte stoppa bråket – två utsattes för någon sorts sprej och en fick lindriga bullerskador. De togs om hand på plats och kunde sedan fortsätta arbetet.
Manifestationen skedde på 300-årsdagen av kung Karl XII:s frånfälle. Nordisk ungdom hade tillstånd att demonstrera mellan klockan 19 och 22. De tågade från Humlegården till Kungsträdgården för att där hylla kungen.
– De har genomfört sina tal och sin manifestation där. Nu är det avslutat, säger Mats Eriksson vid 20.30-tiden.
Eftersom motdemonstrationen saknade tillstånd har polisen även skrivit en anmälan om brott mot ordningslagen.
Gå till toppen