Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två män från Kävlinge häktas misstänkta för knivmordet

Två unga män, 17 och 22 år gamla, har häktats misstänkta för knivmordet i Kävlinge som ägde rum i tisdag kväll. Båda är själva boende i Kävlinge och båda förnekar brott.
– Båda är häktade på sannolika skäl, det är den högre misstankegraden. Ytterligare en person är anhållen i sin frånvaro, säger åklagare Pernilla Trimmel.

På fredagseftermiddagen beslutade Lunds tingsrätt att häkta de två män som är misstänkta för knivmordet i Kävlinge i veckan.Bild: Maria Sehlin
Under fredagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingarna i Lunds Tingsrätt. Först ut var den äldre misstänkte, förhandlingen hölls bakom stängda dörrar.
Åklagare Pernilla Trimmel yrkade på att 22-åringen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Hon pekade på att det fanns risk att mannen skulle undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om han släpptes fri. Att straffsatsen för brottet är mer än två år är också en anledning till häktningen.
Tingsrätten beslutade att häkta 22-åringen.
– Min klient förnekar brott och anser inte att han är delaktig i gärningen. Han motsätter sig skäl till häktning, säger 22-åringens försvarsadvokat Roy Bengtsson.
17-åringen häktades en timme senare på samma skäl. För honom ansåg rätten att det dessutom var ”synnerligen viktigt" att han togs i förvar i avvaktan på ytterligare utredning.
– Inga kommentarer, sa den anklagade själv på fråga hur han ställer sig till anklagelserna om mord.
17-åringens försvarsadvokat fyllde i att 17-åringen förnekar brott och att han bestrider både häktningsgrund och restriktioner.
Domaren gick på åklagarens linje även för 17-åringen:
– Jag konstaterar att det finns risk för undanröjande av bevis och att det finns synnerliga skäl för häktning, sa domare Mikael Pettersson.
Efter häktningsförhandlingen fördes de båda misstänkta från polisarresten i Lund till häktet i Trelleborg.
– Det känns viktigt att båda blev häktade för att vi ska kunna göra utredningen som är i full gång. Vi hör personer och väntar på teknisk bevisning. Om vi inte är färdiga med utredningen om två veckor så kommer jag att begära dem omhäktade, säger Pernilla Trimmel.
17-åringen dömdes i september förra året för grov stöld och ringa narkotikabrott. 22-åringen är sedan tidigare dömd för skadegörelse, flera fall av misshandel och ringa narkotikabrott vid fyra tillfällen.
Gå till toppen