Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kent Leijon Jönsson: Magsjuka och klumpiga utvisningar när Redhawks tappade poängen

Bild: BILDBYRÅN
Malmö Redhawks hade bäddat för seger borta mot Linköping, men föll på tre utvisningar som kan märkas som oturliga, olyckliga eller klumpiga. Välj själv. Dessutom grasserade magsjukan i Redhawksbåset mitt under matchen.
För att strö extra salt i Redhawkssåret avgjorde östgötarna i powerplay med 31 sekunder kvar, 4–3.
Linköping fick två mål bortdömda under den första perioden. Båda gånger för ruff mot Oscar Alsenfelt. Istället gjorde Redhawks mål genom Jens Olsson och Henrik Hetta.
Linköping vände 0–2 till 3–2. Reduceringspucken kom i powerplay sedan Fredrik Händemark gjort sig skyldig till en bentackling i offensiv zon (bedömdes som tripping). Kvitteringen kom i numerärt överläge när Redhawks hade haft sex spelare på isen.
Frederik Storm kunde utjämna till 3–3 efter fint förarbete av Anton Mylläri och Nichlas Hardt.
Efter 58.10 åkte Stefan Warg ut för en befriande puck som skulle vallas i sargen/plexit. Den hamnade på läktaren.
Och Filip Karlsson kunde sätta segermålet.
I Redhawks sätts kollektivet främst. Det är anledningen till att klubben har upplevt en renässans under de senaste åren.
Laget består av fyra andrakedjor eller tredjekedjor om man så vill. Ibland saknas en förstalina som kan kliva fram. Carl Persson, Fredrik Händemark och Lars Bryggman var på pappret den första formationen mot Linköping, men fick det inte att stämma. Efter plockepinnkast med kedjorna så uppstod nya eller nygamla konstellationer. Mot slutet var Nichlas Hardt, Henrik Hetta och Frederik Storm giftigast, men det räckte ändå inte ända fram.
Ingen hade emellertid kunnat protesterat om Redhawks hade fått med sig något i poängväg från Östergötland, men förlusten får sättas på shit happens-kontot.
Magsjukan? Reservmålvakten Cristopher Nihlstorp och backen Nichlas Torp kunde inte fullfölja matchen. Lätt oroväckande för Redhawks som har en vecka med CHL-kvartsfinal mot München och Skånederby mot Rögle framför sig.
Gå till toppen