Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny arrendator sökes till museikiosken när mästerkocken lämnar

Falsterbonäsets museiförening söker en ny arrendator till kiosken vid museet i Falsterbo.

Linda Hansson Letelier på Lindas Fingermat, som drev kiosken den senaste sommaren, vill nu fokusera på restaurangen i Skanörs hamn.
– Vi känner att vi behöver satsa all tid i hamnen. Men vi hade en fantastisk sommar med kiosken vid Falsterbo museum. Framför allt så lyckades vi locka en hel del nya besökare till museet, som vi tycker är en liten pärla, säger hon.
– Till och med våra yngsta söner var ambassadörer och lyckades få sin förskoleklass att besöka museet. Vi utmanar alla skolor och klasser på Näset att göra ett besök, det går utmärkt att boka en visning även under vintern.
Som Sydsvenskan tidigare berättat håller Linda Hansson Letelier och hennes man Christopher Hansson på att bygga ut verksamheten i hamnen till mer än dubbla storleken.
– Ombyggnaden går i rask fart. Vi har satt ett datum med kommunen för besiktning i januari, som vi tror att vi ska kunna hinna till. Sen behöver vi provköra köket, men är redan sugna på säsong 2019 och hoppas kunna öppna tidigt i vår.
Museiföreningen söker därför en ny arrendator som vill driva en mindre kafé- och glassrörelse i kiosken nästa sommar. Huvuduppgiften är att öppna och stänga museet, sälja biljetter och böcker samt sköta toaletten. Museet har öppet 10-18 under sommarmånaderna och helgtid i maj och september.
Gå till toppen