Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vad är egentligen skillnaden mellan billigt och dyrt rödvin?

Är en flaska rödvin som kostar 179 kronor mycket godare än en flaska för 79 kronor?
Nej, inte alltid för nybörjaren, menar vinexperten Gunilla Hultgren Karell.
Risken är större att du blir besviken om du köper dyrt. För ju dyrare flaskan är, desto större är skillnaden på hur rödvinet smakar.

Bild: Per Lindström
Visst är det så att det ändå handlar om kvalitet. Ett vin som kostar 79 kronor görs troligen i stora kvantiteter. Druvorna har vuxit på stora fält. Det viktiga är att skörden blir så stor som möjligt och druvorna skördas med maskiner. De handplockas troligen inte. Och druvor är en råvara.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen