Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fair Play överkört i finalen: ”Får en käftsmäll”

Helsingborgs TK:s damer är åter svenska mästare inomhus i tennis efter att ha besegrat Fair Play i söndagens SM-final i Malmö med 5–1.
– Det är inte roligt när man har hemmaplan och får en käftsmäll, sa Cornelia Lister.

Malene Helgö och Cornelia Lister deppar under dubbeln där Fair Play förlorade båda och fick rejäl uppförsbacke i SM-finalen.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Svensk damtennis två dominanter drabbade samman i blytungt derby i Malmö.
Helsingborg jagade sitt sjunde SM-guld inomhus och det första sedan 2013.
Regerande mästarna Fair Play har varit överlägset i seriespelet och spelat hem fyra raka SM-titlar (fem totalt).
Helsingborg fick en flygande start på SM-finalen med segrar i båda dubblarna i raka set.
Storstjärnan Johanna Larsson, som spelat sporadiskt i elitserien, satte tonen genom att vinna den jämna förstadubbeln tillsammans med Clara Tauson mot Cornelia Lister/Malene Helgö med 7–5, 6–4.
– Det var otroligt viktigt. Om någon sedan spelar sämre i singlarna så gör det inte så mycket, för man har flera chanser kvar, sa Johanna Larsson.
Fair Play behövde vinna allt för att vända till seger, eller åtminstone tre av fyra singlar, för att hålla liv i matchen och tvinga fram ett spektakulärt avgörande i tiebreak mellan två utvalda dubbelpar.
Hemmalagets Kajsa Rinaldo Persson, som vann samtliga singelmatcher i elitserien, förlängde sin segersvit genom att slå Melis Yasar med 6-2, 6-1.
Men det räckte inte sedan Emilie Francati besegrat Malene Helgö och Clara Tauson slagit Karen Barritza i raka set.
Därmed var Helsingborgs sjunde SM-guld säkrat.
Johanna Larsson fastställde slutresultatet till 5–1 efter att ha besegrat Cornelia Lister i förstasingeln med 6–4, 6–3.
– Det är aldrig roligt att förlora, men Johanna (Larsson) steppar ju upp mycket, sedan ha de väldigt många att välja mellan, sa Cornelia Lister.
– Det ska vara en tuff final; det var det vi ville ha och det var det vi fick. Men det är inte roligt när man har hemmaplan och får en käftsmäll.
Johanna Larsson klev in i laget när Helsingborg hade vittring på SM-final och visade klass.
– Riktigt kul. Även om vi haft konkurrens i laget, så har alla varit otroligt stöttande för dem som fått spela och det tror jag är nyckeln till att det gick så bra idag, sa hon.
Gå till toppen