Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

150 smånissar kom till Lilla torg för att klä Vellingebornas gran

Tomtepatrullen ryckte ut till undsättning. På fredagen kom 150 smånissar från kommunens förskolor till Kvarter Lilla Torg med hemmagjort pynt för att klä Vellingebornas gran.

"Det var mycket glada tillrop från barnen när de stora kartongerna packades upp och deras pynt kom fram, säger Janette Lundberg Larsson, vice ordförande i Vellinge Centrumförening.Bild: Centrumföreningen
Det var sexårsgrupperna från Södervång, Framtidskompassen och Herrestorp som kom till torget med fullastade kartonger.
– Vilken härlig julig stämning det blev. De hade gjort allt pynt själva tillsammans med sina kreativa lärare. Det var jättestora glansiga paket och smällkarameller, säger Janette Lundberg Larsson, vice ordförande i Vellinge Centrumförening, som står bakom arrangemanget tillsammans med Vellinge kommun.
Extra bonus i år är att julpyntet har anpassats för det skånska vintervädret med ett vattensäkert lager.
– Det här är väldigt uppskattat och det var mycket glada tillrop från barnen när de stora kartongerna packades upp och deras pynt kom fram, säger Janette Lundberg Larsson.
Att förskolebarnen sluter upp för att klä granen i Vellinge tätort är en kär tradition, som redan har flera år på nacken. Och precis som vanligt kom också nästa års tomtepatrull med fyra- och femåringarna från Norrevångs förskola och kommunens dagbarnvårdare med barn för att titta på och lära sig hur det går till.
Med pyntet på plats var det slutligen dags för en annan traditionell hållpunkt på förmiddagsschemat – korvgrillning.
– Jag har aldrig sett en längre korvkö. Det var ett halvt varv som ringlade runt Lilla torg, säger Janette Lundberg Larsson.
Gå till toppen