Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flera villainbrott – polisen manar till uppmärksamhet i Lödde

Flera familjer i Lödde och Kävlinge har drabbats av villainbrott den senaste tiden.
– Risken för bostadsinbrott har ökat, framför allt i Roteringsområdet i Lödde. Vi uppmanar folk till uppmärksamhet och grannsamverkan, säger Michael Rydberg, kommunpolis.

Kontanter och smycken har försvunnit vid inbrotten. Arkivbild.Bild: JESSICA GOW / TT
Den senaste tidens bostadsinbrott har alla gått till på liknande sätt: tjuven eller tjuvarna har tagit sig in via ett fönster eller en altandörr, på trädgårdssidan av huset. Bytet har vid samtliga tillfällen bestått av kontanter eller guldsmycken.
– De stjäl kontanter och smycken som lätt kan omsättas till kontanter. Det är inga platt-tvapparater som stjäls nu, säger Michael Rydberg.
Inbrotten har skett såväl dagtid som nattetid.
– Vi vet att det är en förhöjd risk för inbrott den här årstiden, vad det beror på är svårt att säga, säger Michael Rydberg.
Han tror att det dels kan bero på att det är mörkare ute, vilket gör att det är lättare att se om någon är hemma eller ej, men kanske också för att julen närmar sig.
– Vi uppmanar alla till att notera personer som rör sig i området, om det ser misstänkt ut så kontakta polisen, säger han.
Gå till toppen