Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöhotell utsett till Sveriges roligaste

Sveriges roligaste hotell finns i Malmö. När White Guide på måndagskvällen delade ut sina priser till Sveriges bästa hotell och barer vann MJ’s i Malmö priset som hotellet med den bästa stämningen. Det mest spektakulära hotellet finns däremot i nordöstra Skåne.

Malmöhotellet MJ's atrium.Bild: Moa Dahlin
I flera år har White Guide rankat Sveriges främsta restauranger och kaféer. På måndagskvällen var det dags för ett nytt kapitel, för då gav White Guide ut sin första hotell- och barguide. Vid galan i Stockholm utsågs Växjöhotellet PM & Vänner till Sveriges bästa hotellupplevelse, men två av de andra tre hotellpriserna landade i Skåne.
Priset ”Årets fun” går till hotellet med den ”högsta stämningen” och i motiveringen stod det i år ”För att ha dressat om en gedigen och stillsam cityklassiker till en smågalen excentriker i internationell klass, där humöret stiger så fort man träder över tröskeln, rusar av underhållande lokalt stuk i kök och bar och håller sig på topp ända tills man stupar i säng”. Hotellet som beskrivs i denna vinnarmotivering är MJ’s på Mäster Johansgatan i Malmö. Hösten 2017 bytte hotellet namn från Mäster Johan till MJ’s och rekryterade Arvid Falk från The Conference som hotellchef, Frida Nilsson från Clarion Malmö Live som kökschef och Oscar Johansson som restaurangchef.
MJ’s har redan utsetts till förra årets bar på Nöjesguiden-galan, men nu får hotellet ett erkännande på riksnivå som det roligaste hotellet i landet.
Men även nya Wanås Restaurant Hotel utanför Knislinge prisades på galan. I kategorin ”Årets fab”, som ges till det mest spektakulära hotellet i Sverige, tog de hem segern med motiveringen ”För att ha komponerat ihop en internationellt hyllad skulpturpark med ett gastrohotell i två magnifika kulturbyggnader från 1700-talet till en oslagbar helhetsupplevelse av natur, historia, konst och kultur, där hotellupplevelsen fångar det bästa av dåtid och nutid.”
Wanås Restaurant Hotel är byggt i anslutning till den stora skulpturparken och öppnade förra året.
Priset för ”Årets forward” går till det mest innovativa hotellet och gick till Downtown Camper by Scandic i Stockholm.
I barkategorierna gick priserna till följande barer:
Årets ölbar: Omnipollos hatt, Stockholm
Årets vinbar: Folii, Stockholm
Årets cocktailbar: Tjoget, Stockholm
Årets bästa bar: Tjoget, Stockholm
I White Guides hotellrankning är det tre skånska hotell som placerar sig bland de 27 främsta: Wanås Restaurant Hotel i Knislinge, Villa Strandvägen i Ystad och MJ's i Malmö. Så här ser topp-10 ut i Hotellsverige:
1. Downtown Camper by Scandic, Stockholm. 37 boende/komfortpoäng/92 totalpoäng
1. Grand Hotel, Stockholm. 37/92
1. PM & Vänner Hotel, Växjö. 37/92
4. Upper House Gothia Towers, Göteborg. 36/92
5. Dorsia Hotel & Restaurant, Göteborg. 37/91
5. Ett Hem, Stockholm. 37/91
7. Wanås Restaurant Hotel, Knislinge. 36/91
8. Villa Strandvägen, Ystad. 36/90
9. At Six, Stockholm. 36/89
9. Lydmar Hotel, Stockholm. 36/89
15. MJ's, Malmö. 35/85.
I White Guides nya bar-rankning finns två Malmöbarer med bland de 23 bästa: Bastard Bar på en 19:e plats och Belle på en 22:a plats. Toppen på listan ser ut så här:
1. Tjoget, Stockholm. 38 dryckespoäng/88 totalpoäng
2. Svartklubb by Fäviken, Åre. 38/86
3. Tweed/The Burgundy, Stockholm. 37/92
4. Folii, Stockholm. 36/90
5. Bar Hommage, Stockholm. 36/80
19. Bastard, Malmö. 32/79
22. Belle, Malmö. 32/75
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen