Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF nobbar landslagets januariturné

Det blir inga MFF-spelare i Janne Andersson trupp till januariturnén i Qatar. Klubben har tackat nej till att skicka sina spelare.
– Skulle våra spelare åka med till januariturnén så hade de fått två veckors ledighet och det är inte tillräckligt, säger sportchefen Daniel Andersson.

Janne Andersson fick nej av Malmö FF.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Landslagets sedvanliga januariturné förläggs i år till Qatar med läger 3-13 januari och en landskamp mot Finland.
– Januarilägret är en viktig pusselbit i vår landslagsverksamhet, för att det ska fylla sin roll är det viktigt att det kan genomföras med mycket goda sportsliga förutsättningar. Våra jämförelser visar att regionen kring Persiska viken fungerar bäst utifrån de olika önskemål och krav vi har.
– Vi ser det som en stor fördel att besöka det land där vi, om det går som vi vill, kommer att spela VM-slutspel 2022, och på plats kunna bilda oss en uppfattning om förhållandena. Dessutom kommer vi att kunna spela match mot Finland som också har sitt läger i Qatar under samma period, fortsätter Pettersson.
A-landslaget åker till Qatar på januariturné utan spelare från Malmö FF. Klubben tackar nej med hänsyn till den höga belastningen i år.
Säsongen tar inte slut förrän den 13 december med sista gruppspelsmatchen i Europa League mot Besiktas. Sedan kan det bli en intensiv start på 2019 med cupspel och eventuellt slutspel i Europa parallellt med det.
– Skulle våra spelare åka med till januariturnén så hade de fått två veckors ledighet och det är inte tillräckligt. Vi vill ju ha ett liknande år även nästa år och spela fram till mitten av december, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.
Förbundskapten Janne Andersson har inga synpunkter på det.
– Det har vi den största förståelsen och respekten för, säger han.
Två före detta MFF-spelare finns med i truppen: Häckens Alexander Jeremejeff och Norrköpings Simon Thern, dessutom förra Landskronaspelaren Jonathan Levi, numera i norska Rosenborg.
Sveriges åker till Qatar den 3 januari och möter Finland 9 januari, Landslaget vill spela ytterligare en match under turnén, men ännu är det inte klart med motstånd.
Fakta

Truppen till januariturnén

Målvakter: Oscar Linnér, AIK, Isak Pettersson, IFK Norrköping, Jacob Rinné, Ålborg.

Försvarare: Adam Andersson, Häcken, Joel Andersson, Midtjylland, Jonathan Augustinsson, Djurgården, Filip Dagerstål, IFK Norrköping, Robin Jansson, AIK, Johan Larsson, Bröndby, Alexander Milosovic, AIK, Sotirios Papagiannopoulos, Köpenhamn.

Mittfältare/anfallare: Hosam Aiesh, Östersund, Alexander Fransson, IFK Norrköping, Viktor Gyökeres, Brighton, Melker Hallberg, Vejle, Kalle Holmberg, IFK Norrköping, Alexander Isak, Dortmund, Daleho Irandust, Häcken, Alexander Jeremejeff, Häcken, Jonathan Levi, Rosenborg, Kerim Mrabti, Djurgården, Kristoffer Olsson, AIK, Muamer Tankovic, Hammarby, Tesfaldet Tekie, Östersund, Simon Thern, IFK Norrköping, Simon Tibbling, Bröndby.

Gå till toppen