Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF nobbar landslagets januariturné

Det blir inga MFF-spelare i Janne Andersson trupp till januariturnén i Qatar. Klubben har tackat nej till att skicka sina spelare.

Janne Andersson fick nej av Malmö FF.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Landslagets sedvanliga januariturné förläggs i år till Qatar med läger 3-13 januari och en landskamp mot Finland.
– Januarilägret är en viktig pusselbit i vår landslagsverksamhet, för att det ska fylla sin roll är det viktigt att det kan genomföras med mycket goda sportsliga förutsättningar. Våra jämförelser visar att regionen kring Persiska viken fungerar bäst utifrån de olika önskemål och krav vi har.
– Vi ser det som en stor fördel att besöka det land där vi, om det går som vi vill, kommer att spela VM-slutspel 2022, och på plats kunna bilda oss en uppfattning om förhållandena. Dessutom kommer vi att kunna spela match mot Finland som också har sitt läger i Qatar under samma period, fortsätter Pettersson.
Inför uttagningen har landslagsledningen varit i kontakt med samtliga klubbar med aktuella spelare och från Malmö FF har förbundskapten Janne Andersson fått en vänligt och bestämt nej.
Klubben motiverar sitt beslut med att spelarna haft en lång säsong som inte är slut än, eftersom en match återstår i Europa League borta mot Besiktas. Dessutom kan det bli fler tidigt nästa år om MFF tar sig vidare till slutspelet i turneringen.
Gå till toppen