Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pojkar knivrånade av gäng – flera anmälningar under helgen

Både under fredag och lördagskvällen larmades polisen till Vellinge tätort – där tonårspojkar anmält att de hotats och knivrånats av ungdomsgäng.

Vid 19-tiden på fredagskvällen befann sig tre pojkar i yngre tonåren vid Perstorpsgatan i Vellinge, när de blev konfronterade och knivhotade av ett ungdomsgäng. Enligt en av anmälningarna ska antalet personer som angrep dem ha rört sig om fyra till sex män.
Pojkarna tvingades uppge namn och adresser. Under händelsen, som rubriceras som rån, blev de också tillsagda att inte titta på förövarna. Polisen har därför inget tydligt signalement på gärningsmännen.
Gänget ska ha tagit pojkarnas jackor och även ett bälte, men låtit dem behålla mobiltelefonerna.
Vid 20.45 på lördagskvällen kallades polisen till Stortorget i Vellinge efter en liknande händelse. En 14-årig pojke hade låst in sig på toaletten på Ica, efter att ha blivit hotad av ett flertal unga personer. Gärningsmännen höll fast honom och kände igenom hans kläder, och ska även ha frågat om han hade hasch. Tre av gärningsmännen var enligt anmälan beväpnade med kniv och multiverktyg. Flera av pojkens vänner ska ha blivit vittnen till händelsen, som rubriceras som försök till rån.
– Det här är jätteovanligt. Vi har bara haft en liknande händelse tidigare under året, säger kommunpolis Jörgen Sjåstad.
– Det vi gör närmast är att hålla fler förhör för att få fram bättre signalement på misstänkta. Jag är ganska övertygad om att de här gärningspersonerna kommer från Vellinge eller grannkommunerna.
Jörgen Sjåstad menar att polisen gjort en överenskommelse med kommunen om att prioritera insatser med ungdomar.
— Det vi har problem med är bilburen ungdom som buskör runt Toppengallerian. Och vi ser tecken på att det finns narkotika i omlopp, säger han.
– Vi har haft någon tidigare konflikt, där ungdomar kom hit utifrån och bråkade. Men inga problem med fasta konstellationer.
Gå till toppen