Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Skottlossning nära akuten och vårdcentralen på Sus

Skott avlossades på sjukhusområdet under måndagseftermiddagen. Många människor rörde sig i området och blev vittne till ett bråk som sedan avslutades med att skott avlossades.

Bild: Patrick Persson
Skottlossningen skedde mindre än hundra meter från ingången till akutmottagningen. Polisen spärrade av området och genomförde en teknisk undersökning.
– Vid den tiden och på den platsen så finns det väldigt många vittnesuppgifter, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Larmet om skottlossning på Ruth Lundskogs gata kom klockan 16.25. Den ägde rum i en passage mot vårdcentralen på Södervärn.
– Det var flera personer som hörde av sig som berättade att de hade bevittnat ett bråk där de såg hur skott avlossades. Därefter ska de inblandade ha sprungit från platsen, säger Calle Persson.
Inga deltagare i bråket var kvar på platsen när polisen kom dit efter bara några minuter.
Området mellan en elstation, parkeringsplatsen utanför akuten och vårdcentralens byggnad spärrades av och undersöktes. Polisen lyste bland annat på väggar till elcentralen vid passagen för att leta efter kulhål.
Flera förhör har hållits med vittnen till skottlossningen. Polisens vapenhund letade på platsen och markerade för fynd. Enligt yttre befäl på plats är det fastslaget att någon har skjutit på platsen.
Det är lite oklart hur många personer som var inblandade i bråket och skottlossningen.
– Det skiljer sig åt lite beroende på vittne. Det finns mest samstämmighet kring att det totalt rör sig om en handfull individer, säger Calle Persson.
Polisen ska nu sortera och jämföra de många vittnesmålen. Enligt uppgifter till Aftonbladet försvann två personer i en bil.
– Det finns många olika vittnesuppifter. Vad som visar sig vara mest intressant är svårt att säga inledningsvis.
Det finns inga uppgifter om att någon har skadats.
– Någon skadad har inte hört av sig. Enligt de första vittnesuppgifterna var det inte heller någon som verkade ha blivit skadad, säger Calle Persson.
Akutmottagningens öppethållande påverkades inte av avspärrningen.
– Både akuten och kvälls- och helgmottagningen är öppen som vanligt, sa Magnus Aspegren, pressansvarig på Skånes universitetssjukhus.
Vid 19.30 var polisens tekniker klara på platsen och avspärrningen togs bort.
Sedan tidigare finns det väktare och ordningsvakter i tjänst på sjukhusområdet.
– Vi följer ärendet i nära kontakt med polisen och vi engagerar de resurser vi har i form av väktare och ordningsvakter som finns på plats sedan tidigare, säger Magnus Aspegren.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen