Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tredje misstänkt för mord släpptes efter förhör – ännu misstänkt

Det har varit en hektisk helg för Kävlingepolisen. De har knackat dörr på Korsbackaområdet och även förhört en tredje misstänkt som greps i Falun. Mannen släpptes dock på måndagen – men är fortfarande skäligen misstänkt för mord.

Polisen har knackat dörr på Nordanväg i helgen. "Många vittnesförhör har fört utredningen framåt", säger åklagare Pernilla Trimmel.Bild: Lars Brundin
I helgen greps en tredje man på sannolika skäl misstänkt för mord, efter knivskärningen i Kävlinge förra veckan där en 40-årig man dog.
Den misstänkte är i 20-årsåldern och greps i Falun.
– Vi transporterade ner honom hit och har förhört honom, säger Michael Rydberg, som inte vill avslöja något om vad förhöret gav.
På måndagen beslutade åklagare Pernilla Trimmel att släppa mannen.
– Jag tyckte inte att det fanns tillräckliga skäl för häktning, men misstanken kvarstår dock – han är skäligen misstänkt för mord, säger hon.
Sedan tidigare sitter två unga män, en 17-åring och en 22-åring, häktade på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden. Båda är boende i Kävlinge och båda förnekar brott.
Polisen har haft en hektisk helg med operation dörrknackning i det bostadsområdet där knivskärningen ägde rum.
– I helgen har vi gjort en större dörrknackning i Korsbackaområdet med ett stort antal förhör, för att få ytterligare information, säger Michael Rydberg.
Förhören har gett en del intressant uppgifter:
– Många vittnesförhör har fört utredningen framåt, säger Pernilla Trimmel, åklagare.
Förhören fortsätter i veckan och polisen har kvar sin höjda närvaro i Kävlinge.
– Vi har fått stor positiv feedback från allmänheten på vår ökade närvaro. Vi fortsätter med det den närmaste tiden framöver, säger Michael Rydberg.
De två häktade har sedan tidigare flera domar i sin historia. 17-åringen dömdes i september förra året för grov stöld och ringa narkotikabrott. 22-åringen är tidigare dömd för skadegörelse, flera fall av misshandel och ringa narkotikabrott vid fyra tillfällen.
Senast den 14 december ska åklagaren väcka åtal eller begära att häktningstiden förlängs.
Gå till toppen