Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två klassiker väntar Malmö FF i Svenska Cupen

Det blev en förhållandevis tuff lottning för Malmö FF i Svenska Cupens gruppspel på herrsidan. Det var klart att MFF skulle möta Falkenberg, men man lottades också mot klassikerna Öster och Degerfors från Superettan.

Det som är klart i spelordningen är att de två högst rankade lagen möts i den tredje och sista omgången och då med det högst rankade laget med hemmamatch.
Det innebär att MFF kommer att möta Falkenberg hemma i den sista omgången.
Eftersom MFF är högst rankat kommer man också att ha rätt till två hemmamatcher, men vid lottningen blev det inte klarlagt om det blir mot Öster eller Degerfors.
På damsidan hamnade LB07 och Rosengård i samma grupp. Dessutom fick man lokalt derby mot Kristianstad. Fjärde lag blev Kalmar, som åkte ur dagens allsvenska.
Här är det klart att FC Rosengård som högst rankat lag får två hemmamatcher och den avslutande kommer att vara mot Kristianstad. Även det lägst rankade laget, som är Kalmar får två hemmamatcher.
Rosengårds herrar är också med i gruppsspelet och får möta Häcken, BP och Brage. Eftersom Rosengård kommer från division 2 får laget två hemmamatcher och kommer då att avsluta mot Brage hemma, eftersom Häcken och BP som högst rankade ska mötas i sista omgången.
Matcherna spelas med början i mitten av februari. Helgerna 16-17/2, 23-24/2 och 2-3/3 är reserverade för cupspel.

Svenska Cupen herrar

Grupp 1

AIK
Örgryte
Norrby
Jönköping

Grupp 2

Norrköping
Eskilstuna
Värnamo
Assyriska

Grupp 3

Malmö FF
Falkenberg
Degerfors
Öster

Grupp 4

Hammarby
Dalkurd
Eskilsminne
Varberg

Grupp 5

Häcken
BP
Rosengård
Brage

Grupp 6

Östersund
Sirius
Karlstad
Halmstad

Grupp 7

Djurgården
Elfsborg
Hässelholms IF
Frej

Grupp 8

Örebro
Göteborg
Gais
Nyköping

Svenska Cupen Damer

Grupp 1

Göteborg
Linköping
Jitex
Växjö

Grupp 2

Rosengård
LB07
Kalmar
Kristianstad

Grupp 3

Piteå
Ljusdal
Hammarby
AIK

Grupp 4

Eskilstuna
Uppsala
Djurgården
Örebro
Gå till toppen