Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Djuren hade varit ovanligt oroliga den senaste tiden”

Ständige storbonden Olsson får nog.

Ständige storbonden Olsson satte sig inne på kontoret och klickade runt på några av de största tidningarnas sajter. Allt verkade lugnt. Men den ständige storbonden hade en obehaglig känsla av att det var högst tillfälligt. Djuren hade varit ovanligt oroliga den senaste tiden. Kanske var det omröstningen som spökade.
Och en del av dem kände inga gränser när det gällde att meddela sig med yttervärlden. Trots att reglerna var tydliga: vad som skedde inne på bondgården skulle också stanna inne på bondgården. Men reportrarna hade i princip slagit läger utanför portarna så de var svåra att undvika, inte bara för de yra hönsen.
Telefonen blinkade till och visade en pushnotis: ”Hannarna kör ut honorna från bondgården.”
Olsson suckade. Han är verkligen en värdefull gris den där Herr Engdahl, men han har ju sorgligt stora problem med att hålla trynet stängt. Och förutom att han är lösmynt är han också ärlig, vilket i det här fallet är en synnerligen olycklig kombination.
På något sätt hade makten förskjutits den senaste tiden. Det var ju Olsson som var ständig storbonde, men av någon anledning hade grisen tagit befälet, och dessutom fått de andras öra.
Något behövde göras, frågan var bara: vad?
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Gå till toppen