Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Höga betyg till Malmöstudios stora spelsatsning

Spelstudion The Bearded Ladies, med bas i Malmö, har släppt sitt största spel hittills. I ”Mutant Year Zero: Road to Eden”, baserat på bordsrollspelet ”Mutant: År Noll”, kämpar muterade djur och människor om förnödenheter i ett Sverige efter apokalypsen.

”Mutant Year Zero: Road to Eden”.Bild: Funcom/The Bearded Ladies
– Det är över ett år tills det släpps, sa David Skarin, grundare av The Bearded Ladies, för lite drygt två år sedan om det då ännu hemliga projektet.
Läs också Klassiskt rollspel blir dataspel – här är Malmöstudions stora satsning
Nu har ”Mutant Year Zero: Road to Eden” släppts och inledningsvis ser det ut att landa väl hos såväl recensenter som spelare. På sajten Opencritic, som samlar recensioner från olika medier, har spelet 75 av 100 i betyg, och på den största digitala spelplattformen, Steam, har spelarna gett det omdömet ”väldigt positivt”.
”Mutant Year Zero: Road to Eden”, baseras på bordsrollspelet ”Mutant: År Noll” där den stora katastrofen inträffat och muterade människor och djur slåss om vad som finns kvar på den svenska landsbygden. Det är i sin tur en nyversion av det klassiska rollspelet ”Mutant” från 1984
Utvecklarna på The Bearded Ladies har rötter i utvecklingsteamen för såväl danska ”Hitman” – som fick en uppföljare i november – som svenska bankrånarspelet ”Payday”. Studion har tidigare utvecklat spelen ”Pipe Madness”, ”Legend of Robot” och ”Landit Bandit”.
”Mutant Year Zero: Road to Eden” blandar taktiska strider med smygande och letande efter utrustning på den svenska landsbygden.Bild: Funcom/The Bearded Ladies
Gå till toppen