Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Klädbytesbutiken Swop Shop blir pop-up-affär i väntan på gågatan

Den prisade klädbytesbutiken Swop Shop flyttar i dagarna från Själbodsgatan och öppnar redan på lördag en ny pop-up-butik på Stora Nygatan. Där ska de satsa på årets julklapp, det återvunna plagget, i väntan på att i vår flytta in i de nya lokalerna på gågatan.

Jane Olsson i den tidigare butiken på Själbodsgatan.Bild: Jenny Leyman
Dygnet Runt kunde för någon månad sedan berätta om Jane Olssons nya planer för sin klädbytesbutik Swop Shop. Butiken har nu stängt sin verksamhet på Själbodsgatan och målet är att i vår öppna igen i form av ett hållbarhetscenter på gågatan. Men där är inga papper påskrivna än.
Det är de däremot för en annan lokal. Redan på lördag öppnar Swop Shop en pop-up-butik på Stora Nygatan i Malmö. Det är barnbutiken G-Knappens tidigare lokal som de tar över.
– Vi tänkte satsa stenhårt på årets julklapp. Vi ska ha en stor loppis där folk får stå och sälja sina kläder, säger Jane Olsson.
100 av de 400 kvadratmeterna i lokalen kommer att ägnas åt Swop Shops egna pop-up-verksamhet. Den övriga ytan kommer att fyllas av en loppis med fokus på kläder. Årets julklapp är det återvunna plagget.
– Vi kör hårt på det i två och en halv vecka fram till julen och jag räknar med att vi får plats för cirka 20 försäljare, säger Jane Olsson.
I april hoppas hon att den nya satsningen på gågatan ska kunna stå klar för premiär.
Läs också Köpbroms gav Erikas garderob ett nytt lyft
Gå till toppen