Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nytt knivrån – tvingades lämna bankkort och pinkod

En man i 40-årsåldern rånades under måndagskvällen. Tillvägagångssättet är det samma som vid de tidigare rånen under helgen.

Klockan var runt fem när tre män närmade sig mannen på Gasverksgatan i centrala Lund. Han hotades med kniv och avkrävdes bankkort och pinkod. En av männen gick för att ta ut pengar medan de andra stannade som vakter. Enligt polisanmälan lämnades mannen när 2 000 kronor tagits ut.
Brottet är rubricerat som rån, men det kan utökas.
– Det är ett olaga frihetsberövande också medan man blir vaktad, säger Joakim Nyberg, kommunpolis.
Utredningsarbetet kring de tidigare rånen pågår och enligt Joakim Nyberg har några tips kommit in från personer som kan ha bevittnat rånen i helgen.
Läs också Rånvåg över Lund – unga män i grupp rånar helt öppet
– Vi jobbar med insamling av tekniskt material, säger Joakim Nyberg.
Polisen hoppas på bilder från de bankomater där uttagen gjorts. Av anmälningarna framgår det ungefär när uttag gjorts och exakt från vilka konton det dragits pengar.
Det finns inga misstänkta för rånen, men det rör sig om yngre män som vid det här laget blivit rutinerade av sin verksamhet. De går på sina offer även om det finns andra närvarande och de gör det på dagtid. Offren är i spridda åldrar även om de flesta drabbade är män i 20-årsåldern.
– Vi vill förebygga genom utökad närvaro i centrum, säger Joakim Nyberg, kommunpolis.
Kan ni lägga extraresurser både på Klostergården och centrum?
– Det är våra två fokusområden och vi har resurser till båda.
Det ska märkas att det är fler poliser på stan men det är inte bara uniformerad personal ute.
– Vi har fotpatrull men även andra åtgärder som civila patruller, säger Joakim Nyberg.
Gå till toppen