Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Tempeltjänarna lät mig inte låna någon penna

Bengt Gustafsson fick inte låna någon penna vid högmässan i Domkyrkan förra helgen. Han hade hoppats på en mer generös inställning.Bild: Ingemar D Kristiansen
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Den 25 november firades domsöndag i våra kyrkor. Predikotexten handlar då om Kristi återkomst och domen över dem som hjälpt respektive inte hjälpt sjuka, frusna, fattiga och medmänniskor i annan nöd. De förra, de saliga, står vid domslutet på den högra sidan, de senare, de förtappade, på den vänstra. Jag har för vana att under predikningar anteckna tankeväckande ledord för att minnas och senare kunna delge en anhörig som sällan själv kan gå i kyrkan. Vid högmässan i Lunds domkyrka klockan 11 i söndags saknade jag en blyertspenna. Jag bad då de två herrar som delade ut psalmböcker att under predikan få låna en penna. Ett tiotal vässade pennor låg i en mugg i vaktmästarbåset vid ingången. Jag betonade att det gällde ett korttidslån. Men jag fick ingen penna. Pennor fick inte bortföras från kyrkan! Den yngre av de två männen tog påfallande bryskt ifrån mig den blyertspenna som jag redan tagit fatt i. Predikan var intressant och jag fick utan penna försöka minnas det viktigaste.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen