Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

28-åring fast för skottlossningen vid akuten i måndags

Ett knappt dygn efter det uppmärksammade mordförsöket på en sextonårig pizzeriakund avlossades skott vid sjukhuset. Nu är en 28-årig man anhållen för det, men polisen kopplar inte samman händelserna.

Vid ett bråk mellan flera inblandade på en parkering nära akuten avlossades ett skjutvapen i måndags eftermiddag. Vittnesuppgifter om en bil har lett till att en 28-åring nu är anhållen misstänkt för försök till grov misshandel.Bild: Patrick Persson
Med hjälp av bland annat registreringsnumret till en flyktbil har polisen lokaliserat och gripit en 28-årig man misstänkt för skottlossningen på sjukhusområdet i Malmö i måndags eftermiddag.
Mannen misstänkts för försök till grov misshandel, vilket Kvällsposten var först med att berätta.
Läs också Skottlossning nära akuten och vårdcentralen på Sus
Det var vid 16.20-tiden som larmet gick på Ruth Lundskogs gata. Vittnen berättar om ett högljutt bråk på en parkering hundra meter från akuten, där sedan skott avlossades.
Polisens kunde konstatera att ett vapen avlossats, men hittade varken kulhål eller skadade människor i närområdet. Däremot fanns observationer av en bil som lämnat platsen.
Det ledde fram till 28-åringen, som nu är anhållen. Åklagare Pia Björnsson säger på onsdagseftermiddagen till Sydsvenskan att ärendet är så färskt att hon inte vill lämna några kommentarer.
Men enligt Sydsvenskans uppgifter är mannen helt oförstående till misstankarna. Han säger att det var han som blev beskjuten vid bråket och att det var han som självmant kontaktade polisen.
En teori under måndagen kopplade samman bråket med skottlossningen på Lundavägen ett halvt dygn tidigare då en sextonårig pojke skottskadades.
Läs också 16-årig pojke träffad av tre skott på pizzeria
Sammankopplingen gjordes på grund av misstankar att folket på parkeringen kan ha varit vänner och fiender till sextonåringen, som vårdades i byggnaden intill vid tiden för bråket.
– Det är klart att vi utreder den kopplingen. Det har förekommit uppgifter om att personer kopplade till samma nätverk som den skjutne ska ha befunnit sig på platsen, sa Andy Roberts, chef för lokalpolisområde Norr till Sydsvenskan.
Men den kopplingen försvagades under den fortsatta utredningen, säger uppgifter till Sydsvenskan. Och för tillfället utreder polisen de båda händelserna som separata saker.
Gå till toppen