Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Döms till fängelse efter biljakt i Lomma

Genom att köra med ”plattan i mattan” på smala cykelvägar kantade av buskage försökte mannen fly undan polisen. Samtidigt var han påverkad av alkohol och flera olika sorters narkotika.

Biljakten slutade när föraren körde på en lyktstolpe och fastnade med bilen.Bild: Polisen
Händelsen utspelades sig kvällen den 3 oktober förra året. En man i 25-årsåldern hade varit på fest i Lomma, där han både druckit alkohol och rökt cannabis. Någon dag tidigare hade han också tagit kokain och lugnande medicin, och ett senare blodprov visade att de preparaten fortfarande cirkulerade i hans blodomlopp.
Av någon anledning lämnade han sedan festen och körde iväg med den bil han lånat av sin mamma.
Kort därefter mötte han en polisbil ute på patrull. Poliserna gjorde en slagning på bilen han färdades i och bestämde sig sedan för att stanna honom för en kontroll.
Enligt polisen satte mannen då plattan i mattan och stannade inte trots att de slog på blåljusen. Biljakten fortsatte genom Lomma, längs smala cykelvägar kantade av mörka buskage.
En av poliserna konstaterar under förhör att mannen i 25-årsåldern måste haft mycket dåligt sikt och att det hade varit kört om de mött någon som varit ute och promenerat med hunden på cykelbanorna.
Biljakten fick sitt slut efter att mannen kört rakt genom ett staket, in i ett elskåp och sedan krockat med en lyktstolpe. Där blev bilen stående i 45 graders vinkel. Mannen ska inte ha fått några allvarliga skador.
I Lunds tingsrätt döms mannen nu för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott till fängelse i en månad. Han ska också betala 22 672 kronor i skadestånd till Lomma kommun.
Mannen har tidigare dömts för liknande brott.
Gå till toppen