Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Femte raka förlusten på hemmaplan för Pantern

Pantern var på väg mot en efterlängtad hemmaseger. Men trots att man hade ledningen med 2-0 tappade man och förlorade med 2-3. Förlusten var lagets femte raka på hemmaplan.

Panterns tränare Viktor Stråhle.Bild: Lars Brundin
Ishockey, Allsvenskan
Pantern 2
Oskarshamn 3
– Vi tog alldeles för dumma utvisningar. Vi hade pratat om det innan, att man inte vinner några matcher från utvisningsbåset. Ändå åkte vi dit alldeles för ofta. På sätt och vis gav vi bort matchen, sa Panterns tränare Viktor Stråhle.
Det började bra för Pantern. Oscar Eklind gjorde 1-0 i första perioden, och i början av den andra utökade Villiam Haag till 2-0. Men sedan tog det stopp. Oskarshamn gjorde både 2-1 och 2-2 i numerära överlägen.
– Vi slarvade och kom fel in i situationerna. Det var inget snack utan vi förtjänade utvisningarna. Sedan var Oskarshamn bra och straffade oss hårt.
Den tredje perioden var jämn. Oskarshamn gjorde 3-2, men Pantern hade flera chanser att rädda en poäng.
– Vi hade bra lägen både när de hade spelare utvisade och när vi tog ut målvakten. Men tyvärr. Vi får i alla fall vara glada att vi gjorde två mål på hemmaplan.
En som gladde sig desto mer var Håkan Åhlund, Panterns före detta tränare som nu styr i Oskarshamn:
– Vi hade en hög arbetsmoral och pressade Pantern i deras egen zon. På slutet kändes det som om de blev trötta.
Vad har du för tankar om Pantern i dag?
– De har blandat och gett, precis som alla andra lag i serien. Men kanske kan de få ett lyft när de flyttar hem. Jag tror att de saknar Isstadion.
Gå till toppen